Rejsetips

Rejsetips

Der findes masser af god litteratur og gode rejsebeskrivelser om de mere gængse oplevelser. Denne side omhandler udelukkende om vores rejsetips, som vi mener kan komme andre rejsende til gode .
Vi har efterhånden været i Berlin mange gange. Hver gang har haft sin charme og haft sine helt specielle oplevelser. En af de virkelig gode var i januar 2013, da vi fejrede Kirstens runde fødselsdag med et "just-we-two" besøg fra onsdag til søndag. Efter ankomsten og indkvarteringen på Hotel Melia i Friedrichsstrasse gik vi en tur i området omkring Spree, nærmere betegnet ved Shiffbauerdamm. Vinterkulden krævede adskillige café- og restaurantbesøg i området. som vi senere genså i TV2's serie om Berlin.


Denne aften blev dog noget helt særligt: Først fik vi fantastiske tapas i hotellets dejlige tapasbar, klokken 24.00 rundede Kirsten det skarpe hjørne, øllet og sekten var god og alt syntes bare at være afslappet og stemningsfuldt, ligemeget hvor vi havnede. En ganske speciel stemning - kald det Berlinerluft eller andet - uden at vi egentlig kunne finde nogen dybere årsag til det. Måske lige bortset fra, at vi bare trængte til denne her tur til Berlin. Vi sluttede aftenen/natten med at "gå bagind" af Fridrichstrasse stationen og som de eneste (udover et særdeles effektivt rengøringspersonale) slendre gennem dette enestående, helt tomme knudepunkt i U-, S-banen og hele regionaltrafikken, der få timer efter atter ville blive fyldt med tusindvis af rejsende. Men i dette øjeblik var der altså kun vi to, der satte kursen mod hotellet med de seks forskellige hovedpuder. En af dem måtte da indfri forventningerne om en god nats søvn ovenpå togrejse, tapas, sekt, drinks og indtryk fra en tom Fridrichsstrassestation.


Turen derned.


I egen bil: Der er 577 km til Mitte fra Juelsminde. Omkostningerne til benzin retur har er ca. 1100 kr. Turen til Mitte tager 6 - 7 timer incl. et spiseophold og et kaffeophold.


Lørdag er berlinernes store familiebesøgsdag, så der er stor kødannelse ud af Berlin mod Hamburg. Vi regnede ud, at på vores hjemtur i sommeren 2011 var gennemsnitsfarten til Dk. 62 km/t netop pga af kødannelsen. Husk det lovpligtige, grønne miljømærke. Det fåes på din lokale synsværksted. Pris ca. 500,-


Selvom vi bruger bilens GPS, er denne side rigtig god til planlægning af turen derhjemme: ViaMichelin.


Med toget: Book billetterne hos Deutsche Bahn, der er væsentlig billigere end DSB for den samme tur. Eksempelvis gav vi omkring 1600 kr. for 2 returbilletter hos DB. DSB skulle have ca 2600,- for den samme rejse. DBs hjemmeside og onlinebestilling virkede perfekt 3 måneder før turen, hos DSB måtte vi ringe for at forhøre os om priser mm., da onlinebestillingen for Europa først var aktiv senere, blev der oplyst. Medbring selv mad, da prisen i toget er lettere opskruet.

Sidste gang vi undersøgte mulighederne for togrejse hos DB var maj 2016. Priserne var da væsentlig højere en eksemplet ovenfor. Derfor tog vi fly. Se nedenunder.


Godt råd: Hvis man skal skifte i Hamburg, kan det ofte betale sig at stige af på stationen før Hamburg Hauptbahnhof. Stationen hedder Dammtor. Vent 5 minutter, så kommer toget til Berlin ved samme perron, og man er fri for at slæbe kufferter rundt på Hamburg Hbh. Spørg dog lige togpersonalet. Det var her vi fik det gode råd.


Med fly fra Billund til Tegel lufthavnen i Berlin med AirBerlin kostede det i maj 2016 ca. 1100,- med bagage op til 20 kg for en returbillet pr. person. Dertil kom en taxi til vores bopæl ved Rathaus Charlottenburg til 14 euro for en vej.

 


Berlin.

Søg og du skal finde. Endelig i januar 2013 fandt vi stedet, hvor Hitlers førerbunker lå - eller hvor resterne ligger godt gemt under jorden.