Fakta, billeder og udlejning


Fakta om sommerhuset


Omgivelserne:


Det hyggelige og rummelige sommerhus ligger midt i den enestående vestjyske natur mellem Blåvand fyr og Blåvand by. Her er der ikke tale om koloniagtig sammenstuvning af sommerhuse. Her genfinder tidligere tiders hedelandskab direkte uden for døren, og alligevel er der ikke langt til Blåvand by, klitterne og havet.


Fra husets terrasser og solpladser er der en fantastisk udsigt over det uberørte landskab mod klitterne. Omkring huset er der altid mulighed for at finde en solkrog med læ. De tre terasser giver mulighed for altid at finde sol og læ, og fra køkkenet mod NV er der mulighed for at nyde sommeraftnerne og have 1. parket til Danmarks flotteste solnedgang, der sagtens kan måle sig med Skagens. Her kan man slappe af og spise mens man nyder udsigten direkte mod klitterne og over heden, som den idag kun opleves ganske få steder i Danmark.Der er minimal trafik på vejen, der er ca. 25 meter fra huset.


Der er ca. 700 meter til "det store Vesterhav" mod vest og samme afstand til den SV-vendte strand, der virker mere børnevenlig. Husets gode placering giver mulighed for kortere spadsereture og længere vandreture med masser af naturoplevelser på hede, i plantagerne og gennem klitterne. En gåtur tværs over heden og gennem klitterne er en helt speciel oplevelse. Den lidt længere tur ad militærvejen mod nord fører gennem et næsten uberørt klitlandskab og til stranden nord for fyret. På vejen møder man en stor info-tavle med oplysninger om den for længst nedlagte mandskabs- og senere flygtningelejr.

Omgivelserne i forbindelse med sommerhuset:

Overalt i området støder man på dyrespor, ligesom man ofte støder på rådyr, der ganske ufortrødent bevæger sig i området.


Sommerhusets indretning:


Sommerhuset er indrettet i to etager på ialt 145 m2.


8 sovepladser fordelt på 2 værelser med dobbeltsenge med boxmadrasser og skabe (1 værelse i underetagen og 1 på 1. sal) samt et værelse med 4 senge med boxmadrasser (1. sal).


Bad og toilet nederste etage. Indeholder toilet, ny vaskemaskine, bruser og god skabsplads. På 1. sal er der i 2014 indrettet et fantastisk dejligt badeværelse med stor brusekabine, toilet, håndklædetørrer, skuffemøbel til håndvasken. Fra håndvasken har man Danmarks flotteste toilet-bad-udsigt over klit og hede.


Pejse-/tv-stue, spiseafdeling og seperat stue: Pejse-/tvstuen er med Morsø brændeovn, parabol-tv, Maximum digitalbox til kort. Udover masser af udenlandske programmer er der adgang til DR1, DR2, DR H, DR Ramasjang, DR Update, TV-Syd og der er DVD-/videoafspiller. Stuen er adskilt fra spiseafdelingen med en mur. Den seperate stue indeholder stereoanlæg med CD-afspiller. Spisestuen består af nye egetræsmøbler made in Denmark. Der er udgang fra stuerne til de tre terasser mod syd, syd-vest og mod øst.


Køkkenet er i forbindelse med spiseafdelingen og indeholder komfur komfur med keramisk plade, varmluftovn, køleskab med frys, microovn, opvaskemaskine og er fuldt udstyret med service og redskaber. Fra køkkenet er der udgang mod nord. Udenfor er der adgang til et opbevaringsrum mod øst.


Fordybningskrog: På 1. salen er der indrettet en lille fordybningskrog med nyt skrivebord/-stol, hvor man kan sidde uforstyrret med sin bærbare eller en bog.


Internet: Der er trådløst fiberbredbånd med hastighederne 21/23 Mbit.


NB: Et værelse på 1. sal og et udvendigt opbevaringsrum er aflåst til privat opbevaring. Husdyr er ikke tilladt! (Allergi)


Opvarmning:


Huset har varmepumpe, der er en energibesparende foranstaltning. Den opvarmer den nederste etage, og lader man dørene stå på 1. salen, trækker en del af varmen derop. Der er el-varme i badeværelsesgulvet, og der er el-radiatorer i rummene til supplerende opvarmning. Der er en stor, velfungerende og hyggelig Morsø brændeovn i pejseafdelingen i stuen. Brændeovnens varme fordeler sig i hele huset.